Ida Gerhardt Poëzieprijs viert 20-jarig bestaan met Lucky Fonz III in Dat Bolwerck

03-05-2019

Onder de naam Juninacht wordt het vijfde Ida Gerhardt Poëziediner gehouden op vrijdag 21 juni vanaf 19.00 uur in Dat Bolwerck in Zutphen. Op het menu staan muziek en verhalen van singer-songwriter Lucky Fonz III en optredens van de stadsdichters Wout Waanders (Nijmegen) en Otteline van Panthaleon van Eck (Zutphen). De avond heeft een bijzonder tintje vanwege het 20-jarig bestaan van de Ida Gerhardt Poëzieprijs.

Het Ida Gerhardt Poëziediner is het tussendoortje van de tweejaarlijkse poëzieprijs. De Stichting Ida Gerhardt Prijs, die sinds eind 2014 de activiteiten van het voorgaande gemeentelijk comité heeft overgenomen, heeft hier de naam Juninacht voor gekozen, naar een gedicht van de alom gelauwerde dichteres uit de bundel Het Sterreschip.

Met Lucky Fonz III heeft de Stichting Ida Gerhardt Prijs een van ’s lands ‘meest geliefde live artiesten’, aldus VPRO’s 3voor12, weten vast te leggen. Als singer-songwriter maakte hij zes albums en speelde op bekende festivals als Lowlands en Pinkpop, maar ook als schrijver timmert Lucky Fonz III aan de weg. Hij publiceerde diverse korte verhalen, gedichten en columns, en maakte theatershows. In Zutphen laat hij vrijdag 21 juni onder meer werk van zijn in februari uitgekomen album Multimens horen. De stadsdichter van Zutphen mag natuurlijk niet ontbreken tijdens Juninacht. Otteline van Panthaleon van Eck presenteert een speciaal gedicht over haar band met Ida Gerhardt. De stadsdichter van Nijmegen, Wout Waanders, antwoordt haar met een keuze uit zijn (stads)gedichten.

Dat Bolwerck is te vinden aan de Zaadmarkt 112 in Zutphen. Kaarten voor Juninacht – Ida Gerhardt Poëziediner à 50 euro zijn te reserveren via secretariaat@idagerhardtpoezieprijs.nl