Stichting Ida Gerhardt Prijs

16-11-2014
De Ida Gerhardt Poëzieprijs, die in 1998 werd ingesteld door de Zutphense gemeenteraad, is opgehouden te bestaan als gemeentelijke prijs. Burgemeester en wethouders besloten hiertoe, nadat het organiserende comité eerder in 2014 aangaf te zullen stoppen.

Het oude comité, onder leiding van voormalig wethouder Yvonne van der Houwen-Van Lelieveld, heeft met plezier de organisatie overgedragen aan het bestuur van de nieuwe Stichting Ida Gerhardt Prijs.

De stichting is op zondag 16 november 2014 om 13.00 uur opgericht ten overstaan van notaris mr. Roderik de Wilde, voorafgaand aan de lezing van biografe dr. Mieke Koenen (Vrije Universiteit Amsterdam) in de Burgerzaal van het Oude Stadhuis over haar recent uitgekomen biografie: ‘Dwars tegen de keer; Leven en werk van Ida Gerhardt.'

Het bestuur van de Stichting Ida Gerhardt Prijs bestaat uit een vijftal Zutphenaren: Herman Krans, Antoine Paris, Matthijs Kaaks, Roeland Kooijmans en de voormalig stadsdichter Tim Pardijs.

Juni 2015 vindt er weer een Ida Gerhard Poëziediner plaats. De negende Ida Gerhardt Poëzieprijs wordt uitgereikt in maart 2016.Oprichting Stichting Ida Gerhardt Prijs
vlnr. Roeland Kooijmans, Herman Krans, notaris Roderik de Wilde en Tim Pardijs