Nominaties Ida Gerhardt Poëzieprijs en Feestelijk programma 2018

PERSBERICHT

Nominaties Ida Gerhardt Poëzieprijs 2018

Poëziebundels van de dichters Martijn den Ouden, Charlotte Van den Broeck en Menno Wigman zijn genomineerd voor de Ida Gerhardt Poëzieprijs 2018.

De bundels zijn Een kogelvrije zomer van Martijn den Ouden, Nachtroer van Charlotte Van den Broeck en Slordig met geluk van Menno Wigman. De jury, Petra Possel en Arjan Peters, vond deze bundels de beste drie van alle Nederlandstalige poëzie die de afgelopen twee jaar verscheen.  In totaal werden er 184 poëziebundels ingezonden voor de tiende Ida Gerhardt Poëzieprijs, 46 meer dan twee jaar geleden.

In voorgaande jaren werd de prijs, bestaande uit een kunstwerk en een geldbedrag, gewonnen door Kees ’t Hart, Anneke Brassinga, Lloyd Haft, Astrid Lampe, Nachoem M. Wijnberg, Alfred Schaffer, Henk van der Waal, Pieter Boskma en Peter Verhelst.

Feestelijke prijsuitreiking met Maud Vanhauwaert
Op zaterdagavond 17 maart wordt de Ida Gerhardt Poëzieprijs uitgereikt in kunstcentrum Dat Bolwerck in Zutphen. Op de feestelijke manifestatie vanaf 20.00 uur staan het juryrapport en de genomineerde dichters centraal. Zij dragen zelf uit hun werk voor. Andere optredens zijn er van onder andere dichter Maud Vanhauwaert, twee jaar geleden genomineerd voor de prijs, en rapper Guido Faas. Aan het eind van de avond wordt bekend gemaakt wie van de genomineerde dichters zich de winnaar van de tiende Ida Gerhardt Poëzieprijs mag noemen en het bijbehorende geldbedrag van 1500 euro en kunstwerk in ontvangst mag nemen.

Kaarten à 15 euro zijn verkrijgbaar bij boekhandel Van Someren en Ten Bosch in Zutphen of via secretariaat@idagerhardtpoezieprijs.nl.