Petra Possel en Arjan Peters jury Ida Gerhardt Poëzieprijs 2018

Zutphen, 20 september 2017

PERSBERICHT

Petra Possel en Arjan Peters
jury Ida Gerhardt Poëzieprijs

Radiomaakster Petra Possel (Radio1) en poëziecriticus Arjan Peters (de Volkskrant) vormen de jury van de Ida Gerhardt Poëzieprijs 2018. De jury kiest de winnaar uit de poëziebundels die de afgelopen twee jaar verschenen.

Landelijke poëzieprijzen worden schaarser nu de VSB Poëzieprijs verdwijnt. Maar gelukkig blijft de Ida Gerhardt Poëzieprijs. De tiende prijs voor beste poëziebundel wordt zaterdag 17 maart 2018 uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in Zutphen. Juryvoorzitter Petra Possel maakt daar de winnaar bekend op een avond met bijzondere dichters en muzikanten.

Over de jury
Arjan Peters is sedert een kwart eeuw literatuurcriticus van de Volkskrant, en schrijft in die hoedanigheid recensies, interviews, columns en necrologieën, dikwijls ook de poëzie betreffende. Zijn meest recente publicatie is Het goede wil niet winnen (AFdh uitgevers 2017), met columns over sport en tv. In 2016 was Peters juryvoorzitter van de C. Buddingh’-prijs voor debuterende dichters.

Petra Possel is presentator van de radioprogramma's Kunststof en Mangiare! en culinair criticus van NRC Handelsblad. Ze schreef over de Antilliaanse dichter en schrijver Tip Marugg het boek Niemand is een eiland. Over haar eigen leven schreef ze de verhalenbundels Vrouw in de rouw en De troost van eten. In het najaar verschijnt haar verhalenbundel De stad uit.