Nominaties en feestelijk programma Ida Gerhardt Poëzieprijs bekend

PERSBERICHT

Zutphen, 23 januari 2014

Nominaties en feestelijk programma Ida Gerhardt Poëzieprijs bekend

Vandaag heeft juryvoorzitter Wim Brands de nominaties voor de Ida Gerhardt Poëzieprijs 2014 bekendgemaakt. Uit 79 inzendingen koos de jury de volgende drie bundels:

Pieter Boskma, Mensenhand (Prometheus)

René Puthaar, Het wilde kind (Atlas Contact)

Marjoleine de Vos, Uitzicht genoeg (Van Oorschot)

De motivatie van de jury, bestaande uit Wim Brands, dichter, journalist en presentator, en Arie van den Berg, schrijver, dichter en poëziecriticus, treft u in het bijgesloten rapport aan.

Met de openbaarmaking van de genomineerde dichters is ook het feestelijke programma rond de prijsuitreiking op 14 maart bekend. De genomineerde dichters spelen daar een belangrijke rol in; zij zullen uitgebreid voordragen uit hun genomineerde bundels.

De opening van de avond zal worden verricht door Opera ensemble o.l.v. Hans Lamers.

Een apart hoogtepunt vormt het optreden van Toon Tellegen & het Wisselend Toonkwintet met hun mix van poëzie, dierenverhalen en muziek. Toon Tellegen ontving in 2007 de Constantijn Huygensprijs voor zijn gehele oeuvre. Het Wisselend Toonkwintet van gitariste, componiste en bandleider Corrie van Binsbergen speelt een mengsel van jazz, rock, funk en modern klassiek.

Aansluitend zal bekend worden gemaakt wie de Ida Gerhardt Poëzieprijs 2014 in ontvangst mag nemen. De gerenommeerde prijs, in 1998 ingesteld door de gemeente Zutphen, bestaat uit een geldbedrag van € 2.500.

Datum, tijd en locatie: 14 maart 2014, 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur, Buitensociëteit, Hanzehof Zutphen.

Kaarten à € 15,00 voor de avond zijn vanaf heden verkrijgbaar via secretariaat@idagerhardtpoezieprijs.nl en bij Boekhandel Van Someren & Ten Bosch, Turfstraat 19, Zutphen.

Voor meer informatie: www.idagerhardtpoezieprijs.nl